"Відкриваються можливості для оточення Покровська та Курахового" - військовий експерт про ситуацію в Селидовому

У разі захоплення Селідового Донецької області, де зараз точаться бої, у російських окупантів відкриваються непогані можливості для оточення Покровська та Курахового. Про це в коментарі "ОстроВу" сказав військовий експерт Роман Світан.

"Селидове можна назвати гарнізоном, який як замковий камінь утримував лівий (з погляду російського вклинювання) фланг російського угруповання в районі Покровська. Продавлювання нашого гарнізону дає можливість росіянам рухатися на південь Покровська та північ Курахового. Ця ситуація дуже важка для нас, тому зараз кинуто додаткові сили, щоб її купірувати та утриматися на цьому напрямі. Це можливо, якщо зрізати вклинення у бік Вишневого", – розповів він.

За словами військового експерта, ситуація все ще може бути вирівняна протягом найближчих кількох днів.

"Якщо цього не зробити, то у росіян відкриваються непогані можливості для оточення Покровська та Курахового. У зв'язку із серйозністю ситуації зараз наші командири ухвалять грамотне рішення. Це може бути перекидання додаткових сил, техніки та боєприпасів", - зазначив Роман Світан.

"Наразі я не бачу обвалення фронту в районі Селидового. Росіян ще можна зупинити. Головне, щоб ми вчасно встигли, і вони нас не продавили ще далі", - додав він.

Як повідомлялося раніше, за інформацією військових, російські окупанти просуваються в Селидовому і захопили більшу частину міста.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті