Великий концерт світових оперних зірок "Харків об’єднує серця!" відбувся і вже доступний у мережі

У Харкові відбувся великий концерт зірок опери «Харків об’єднує серця!», який можна переглянути у вільному доступі,  - повідомляють організатори. 

Концерт пройшов у межах проєкту «Харків об'єднує серця!» і був презентований спільно Схід Опера та Харківською міською радою за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Географія розташування міста, його близькість до позицій ворога створює у Xаркові осо6ливу атмосферу. Харків’яни знають, що відкладати життя на потім неможна! "...Xаркову важко, але Xарків живе, – зазначає харківській поет Іван Сенін, – В місті залишилися ті люди, які хочуть тут жити, вони розуміють всі ризики, але місто хоче жити зараз. Для 6агатьох відвідування концерту чи театру таке ж життєвонео6хідне, як похід до супермаркету!".

Глядачі та поціновувачі оперної музики не тільки з України, а й з усього світу, яким не вдалось потрапити на подію, вже можуть подивитись запис концерту у вільному доступі на платформі YouTube.

У великому концерті зірок опери «Харків об'єднує серця!» заспівала легенда оперної сцени, народна артистка України Людмила Монастирська. Партнером співачки на сцені у Харкові став провідний тенор Національної опери України Олег Злакоман. Зірки виступили у супроводі симфонічного оркестру Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка під батутою головного диригента Одеського національного академічного театру опери та балету Василя Коваля та хору Схід Опера під орудою головного хормейстера Олексія Чернікіна.

До програми концерту увійшли кращі зразки світової оперної класики та української музики. Проникливе виконання Монастирською Ave Maria передало глядачам відчуттям драматизму та краси. Голос співачки, багатий на нюанси та емоції, зачарував слухачів і переніс їх у світ високих почуттів. Продовженням стали проникливі арії, зокрема з опери «Адріана Лекуврер» Ф. Чілеа, яку пані Людмила виконала дуже виразно та досконало у технічному плані. Олег Злакоман теж вразив публіку умінням досконало володіти своїм сильним голосом. Його виконання арії Каварадоссі з опери «Тоска» Дж. Пуччіні було потужним і пронизливим – справжнім зразком професійної майстерності.

У виконанні зірок звучали арії та дуети з «Трубадура» Дж. Верді, опер Дж. Пуччіні «Турандот», «Джанні Скікі» та інших, а також італійські пісні. На завершення концерту прозвучали українські народні пісні, такі як «Ой, заграйте, музики», «Ой, я знаю, що гріх маю», «Ой, ти, дівчино» та «Чорні очка». Вони продемонстрували красу та глибину української музичної традиції, залишивши теплі спогади про цей вечір.

Проєкт реалізовується за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті