Великобританія передала вертоліт Sea King для ВМС України - Резніков

В Україну прибув вертоліт Westland WS-61 Sea King, переданий Великою Британією для Військово-морських сил Збройних сил України. Про це у Twitter повідомив міністр оборони України Олексій Резніков 21 січня.

"Sea King з Великої Британії прибув у своє нове королівство біля Чорного моря в Україні! Це потужне підкріплення для ВМС України. Наша співпраця буде розширюватися. Дякую міністру Воллесу. Разом ми захистимо моря та землі по всій Європі!", - написав Резніков.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія планує передати Україні три вертольоти Sea Kings, один із яких прибув на місце призначення наприкінці листопада. Крім того, 10 екіпажів пройшли відповідне навчання.Sea King – транспортний гелікоптер, розроблений у другій половині ХХ століття для потреб ВМС США.

Ця модель вертольота була і досі знаходиться на озброєнні у більш ніж 20 країн світу, серед яких США, Велика Британія, Австралія, Японія, Норвегія та ін.

У Британії гелікоптери Sea King раніше використовувалися Королівськими військово-повітряними силами та Королівським військово-морським флотом, проте їх було знято з озброєння у 2018 році.

Нагадаємо, раніше Резніков назвав пріоритети України на "Рамштайн-8".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті