Ватажок «ЛНР» особисто прийняв першу партію першокласників до лав так званих «орлят-сентябрят»

Ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник особисто прийняв першу партію першокласників до лав так званих «орлят-сентябрят». Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Церемонія посвяти в придуману ним самим дитячу організацію була приурочена до другої річниці анексії Росією Луганської області, яку окупаційна влада називає «возз'єднанням».

Назва «сентябрята», - заявив Пасічник, - «не випадкова, а на честь дуже важливої для нашої республіки події. Нашого возз'єднання зі своєю Батьківщиною, Російською Федерацією, яке відбулося 30 вересня 2022 року».

У своєму вітальному слові до хлопців і дівчат він практично повторив усі банальні гасла часів СРСР, коли першокласників приймали і жовтенята.

Російський чиновник Іван Кусов, відряджений Кремлем на посаду «міністра освіти і науки ЛНР», повідомив, що всіх 8 998 першокласників обов'язково запишуть до лав «орлят-сентябрят».

Школярів середніх класів зроблять «пионерами», а старшокласники називатимуться «тружениками».

На думку окупаційної влади, така політизація дітей сприятиме виробленню «луганського характеру».

 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті