"Вагнеровці" у Білорусі. Влада Польщі припускає повне закриття кордону з сусідньою країною

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський повідомив, що Польща розглядає можливість повного закриття кордону з Білоруссю. Таке рішення може бути ухвалено у зв'язку зі спробами найманців ПВК "Вагнер", які перебувають там, проникнути на польську територію. Про це з посиланням на CNN пише The Moscow Times.

"Ми дуже чітко заявляємо, що не підемо на поступки. Очевидно, будуть спроби [найманців потрапити до Польщі]. Ми очікуємо більше спроб нападів на наш кордон, можливо, порушень нашого повітряного простору", - наголосив Яблоньський. Він також додав, що "вагнерівці" "намагатимуться показати, що можуть робити все, що їм заманеться".

"Ми збільшуємо чисельність військ у цьому регіоні", - зазначив Яблонський. Він не уточнив, у яких обсягах розгорнуть додатковий контингент.

У відповідь на запитання про можливе закриття кордону з Білоруссю Яблонський підкреслив: "Ми розглядаємо будь-які заходи, необхідні для захисту нашої території, наших громадян, включно з повною ізоляцією Білорусі, включно з повним закриттям кордону".

Як повідомлялося, Лукашенко та путін мають абсолютно різні плани стосовно найманців ПВК "Вагнер", які наразі перебувають у Білорусі. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті