"Вагнерівців" у Білорусі буде не так багато, щоб серйозно загрожувати Україні - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський не вважає, що перекидання групи "Вагнер" у Білорусь може серйозно загрожувати країні. Про це він заявив на пресконференції в середу в Києві після переговорів із президентами Польщі та Литви Анджеєм Дудою та Гітанасом Науседою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вагнерівці" є на всій окупованій території України. Вони і були в Луганській області. Багатьох із них, як я вже наголошував, знищили наші Збройні сили. Понад 20 тисяч із них були знищені. Тому та кількість, яка пішла, скажімо так, у позитивному сенсі, пішла на Москву, її порівняно з тим, скільки їх було в нас, порівнювати неможливо", - сказав Зеленський.

"Тому я не можу сказати, наскільки вони комусь загрожуватимуть на території Білорусі, тому що вважаю, що контингент цей буде не дуже великий", - зазначив він.

За словами Зеленського, "наша армія вважає, що ситуація на півночі нашої держави незмінна і контрольована".

Крім того, за його словами, повторення російського походу в Україні неможливе. 

"Усе-таки в нас потужна, сучасна армія. І не на словах", - підкреслив президент України. 

Нагадаємо, журналіст та аналітик Сергій Гармаш в інтерв'ю "ОстроВу" розповів про причини та наслідки бунту Пригожина, і чи наблизив вагнерівський заколот завершення війни в Україні.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті