В Україні судитимуть депутата, який допоміг втекти 74 ухилянтам

У Тернопільській області викрито депутата сільської ради, який допоміг втекти з України 74 військовозобов'язаним. Про це повідомляє  Національна поліція України.

Під час досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний, під час обіймання посади депутата у одній із сільських рад, був мобілізований та проходив службу в одній із військових частин міста Тернополя.

"Отримавши доступ до службової документації, він вносив неправдиві відомості в листи-обґрунтування для виїзду волонтерів за кордон з метою ввезення гуманітарної допомоги для військових", - йдеться у повідомленні.

У документи підозрюваний вносив дані ухилянтів, після чого останніх вносили до автоматизованої інформаційної системи, у зв'язку з чим вони могли безперешкодно виїжджати за межі України.

З липня 2022-го по січень 2023 року таким чином кордон перетнули 74 військовозобов'язаних.

Фігуранту оголосили про підозру за ч. 2 ст. 332 - організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена щодо кількох осіб.

"Наразі обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скеровано до суду", - зазначили у Нацполіції.

Як повідомлялося, в Одесі затримали фітнес-тренера, який обматюкав військових і побажав смерті всім захисникам України на фронті. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті