В Україні розслідують близько 4 тисяч воєнних злочинів росії проти дітей - Офіс генпрокурора

В Україні розслідують близько 4 тисяч воєнних злочинів Росії проти дітей, із них 11 справ стосуються тимчасово захоплених територій, заявив генеральний прокурор Андрій Костін у Телеграм.

За словами Костіна, Росія на тимчасово захоплених територіях проводить ідеологічну обробку українських дітей, зокрема залучаючи їх до парамілітарних організацій.

«Дітям видають російські паспорти і замінюють дані, їх «перевиховують» у дусі російської пропаганди, затягують в «Юнармію» та інші парамілітарні організації. Лише в одному Криму створено близько 900 загонів, до яких залучено понад 29 000 дітей. Згідно з наказом міністра освіти Росії, неповнолітніх членів «Юнармії» можна залучати до бойових дій проти України», - зазначив генпрокурор.

За фактами пропаганди та мілітаризації дітей розслідуються 11 кримінальних проваджень, дев’ять обвинувальних актів скеровані до суду, чотири особи вже засуджені.

З початку повномасштабного вторгнення РФ зареєстровані близько 4 тисяч кримінальних проваджень за фактами злочинів проти дітей.

За інформацією генпрокурора, найбільша кількість із них у Луганській, Донецькій та Херсонській областях.

«Вони стосуються, в тому числі, фактів викрадення і позбавлення волі, примусової депортації, сексуального насильства. За воєнні злочини проти дітей повідомлено про підозру 54 особам. Щодо 44 осіб розслідування завершено, справи передані до суду. 31 воєнного злочинця засуджено. І ця робота постійно триває», - наголосив Костін.

Як повідомлялося, в Україні станом на 10 вересня загинули 575 дітей, поранені 1599 дітей, зниклими безвісти вважаються 1916 дітей.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті