В Україні розробили та презентували баражуючий боєприпас “Перун”

Оборонно-промисловий комплекс України розробив новий баражуючий боєприпас «Перун». Презентацію безпілотника, який стане аналогом «Ланцета», провели на одному з закритих заходів, - пише Мілітарний.

Українська розробка дуже нагадує аналог російського баражуючого боєприпасу «Ланцет».

На презентаційному відео вказується, що довжина «Перуна» складає 1365 мм, ширина 1370 мм та 800 мм.

«Перун» оснащений подвійним хрестоподібним крилом, що має дозволити забезпечити необхідну підйомну силу за одночасного зменшення габаритів.

Також подібне рішення спрямоване на досягнення високої швидкості за збереження хорошої керованості.

Імовірно, у носовій частині безпілотного апарату встановлено оптико-електронну систему, яка служить для спостереження та наведення на ціль.

У хвостовій частині розміщено малошумний електродвигун.

На відео баражуючих боєприпас «Перун» запускається за допомогою катапульти.

За словами віцепрем’єра Михайла Федорова, який опікується питанням безпілотників, є виробники, які вже зробили відповідний продукт.

«Ми зараз займаємося масштабуванням, є чітке бачення щодо термінів та кількості. Сьогодні “Ланцет” — це досить ефективна зброя. Ми аналізуємо статистику застосування. Щомісяця виробляють сотні “Ланцетів”, це велика загроза», – сказав Федоров.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті