В Україні пошук жертв Волинської трагедії планують провести у 2025 році

В Українському інституті національної памʼяті (УНП) заявили, що у 2025 році у відповідь на звернення польскої сторони планують провести пошукові роботи жертв Волинської трагедії у Рівненській області. Про це йдеться в повідомленні УІНП.

Український інститут національної памʼяті повідомив, що цьогоріч почав отримувати звернення від польських громадян щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків членів їхніх родин. Зокрема, отримав запит щодо проведення таких робіт на території Рівненської області.

За результатами розгляду звернення, яке надійшло у вересні 2024 року, інститут має намір внести пошукові роботи на території Рівненської області до плану роботи та заходів на 2025 рік.

Голова УІНП Антон Дробович заявив, що Інститут схиляється до рішення взяти на себе роль координатора у проведенні пошукових робіт. Водночас польську сторону запросять у ролі спостерігача.

Нагадаємо, у Польщі заявили, що першим у переговорах про членство України в ЄС буде питання ексгумацій польських жертв Волинської трагедії. 

Як повідомлялося, громадянка Польщі подала перший приватний запит до України щодо ексгумації жертв Волинської трагедії. 

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті