В Україні до розмінування полів збираються залучити бджіл

Проект МЗС, Saatchi & Saatchi Ukraine та агропромислової компанії Kernel "Мед Мінних Полів" допомагатиме збирати кошти на розмінування України. Про це повідомило МЗС України 10 жовтня.

“Щоб уникнути контакту з мінами, дрони засівають заміноване сільськогосподарське поле спеціальною сумішшю медоносних трав. Після цього нектар збирають бджоли, яким також не страшні міни”, - зазначається у повідомленні.

За задумом МЗС, українські дипломати братимуть мед мінних полів із собою на зустрічі та в міжнародні візити та даруватимуть його дипломатам та публічним особам у всьому світі.

“Цей проект дозволить МЗС привернути більшу увагу світу до проблеми російського замінування української землі та мобілізувати додаткові ресурси для її вирішення” - заявив голова МЗС Дмитро Кулеба.

У МЗС додали, що цього року автори проекту провели необхідні консультації з агрономами та ДСНС і підготовчі роботи з дронами, а також здійснили тестовий засів поля, а вже навесні 2024 року проєкт стартує на повну потужність.

Як повідомлялось раніше, у МВС планують збільшити кількість саперів до майже 3 тисяч осіб.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті