В Україні до розмінування полів збираються залучити бджіл

Проект МЗС, Saatchi & Saatchi Ukraine та агропромислової компанії Kernel "Мед Мінних Полів" допомагатиме збирати кошти на розмінування України. Про це повідомило МЗС України 10 жовтня.

“Щоб уникнути контакту з мінами, дрони засівають заміноване сільськогосподарське поле спеціальною сумішшю медоносних трав. Після цього нектар збирають бджоли, яким також не страшні міни”, - зазначається у повідомленні.

За задумом МЗС, українські дипломати братимуть мед мінних полів із собою на зустрічі та в міжнародні візити та даруватимуть його дипломатам та публічним особам у всьому світі.

“Цей проект дозволить МЗС привернути більшу увагу світу до проблеми російського замінування української землі та мобілізувати додаткові ресурси для її вирішення” - заявив голова МЗС Дмитро Кулеба.

У МЗС додали, що цього року автори проекту провели необхідні консультації з агрономами та ДСНС і підготовчі роботи з дронами, а також здійснили тестовий засів поля, а вже навесні 2024 року проєкт стартує на повну потужність.

Як повідомлялось раніше, у МВС планують збільшити кількість саперів до майже 3 тисяч осіб.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті