У США обговорюють санкції проти РФ, аналогічні до визнання спонсором тероризму — Держдеп

Державний департамент США працює з Конгресом над інструментами, які будуть аналогічні визнанню росії державою-спонсором тероризму. Про це на брифінгу повідомив речник Держдепу Нед Прайс, - повідомляє Liga.net.

За його словами, президент США Джо Байден нещодавно заявив, що Вашингтон не збирається визнавати РФ спонсором тероризму.

"Він дуже чітко озвучив наш підхід. Знову ж таки, ці повноваження розроблені Конгресом. Ми повинні поєднувати факти із законом. Ми також повинні враховувати наслідки – як навмисні, так і ненавмисні, і це привело нас до підходу, який ми обрали тут", — сказав Прайс.

Він підкреслив, що Держдеп працює з Конгресом над інструментами, які, як і раніше, матимуть аналогічні визнання спонсором тероризму наслідки для російської економіки та уряду, але не матимуть "непередбачених наслідків".

Держави-спонсори тероризму – список країн, які, згідно з офіційною позицією Державного департаменту США, надають підтримку актам міжнародного тероризму. Включення до списку тягне за собою жорсткі економічні та політичні санкції з боку США: зокрема, заборона на постачання зброї, контроль експорту товарів подвійного призначення, заборони на економічну допомогу, а також накладення різних фінансових та інших обмежень. Складання списку розпочалося 29 грудня 1979 року. У різні періоди до нього були включені Лівія, Ірак, Південний Ємен та Сирія. Потім додалися Куба, Іран та КНДР.

Наприкінці липня The New York Times писав, що держсекретар Блінкен чинить опір закликам визнати Росію державою-спонсором тероризму.
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував небажання Байдена визнавати росію країною-спонсором тероризму. Він нагадав, що Україні вже не раз говорили "ні", але в результаті те чи інше рішення все ж таки ухвалювали.  

Глава Офісу з питань координації санкцій Державного департаменту США Джим О'Браєн заявив, що США хочуть досягти стратегічної поразки росії, а не "вішати на неї той чи інший негативний ярлик".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті