В Росії у школярів старших класів виникли проблеми після вимоги Путіна поповнювати робітничий клас

Російська генпрокуратура з'ясувала, що дітей після 9-го класу видавлюють у профучилища, - пишуть роспаблики.

"У кількох регіонах (зокрема, в Оренбурзькій, Челябінській областях та на Кубані) школи, всупереч закону та бажанню школярів, не пускають їх у 10-ті класи, пояснюючи це тим, що «навчання проводиться за профілями». Мовляв, беруть кращих, а критерії відбору у кожної школи свої. Наприклад, у краснодарській школі відразу 46 підліткам відмовили, тому що середній бал атестата у них був нижчим за 4,4. У Москві дев'ятикласникам ультимативно рекомендують забирати атестати та йти до коледжу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, таку ситуацію деякі експерти звʼязали з тим, що школи таким чином намагаються покращити результати ЄДІ.

У пабликах нагадується, що російський диктатор Путін раніше зажадав від уряду до 2028 десь знайти мінімум мільйон нових фахівців для промисловості (там зараз гострий дефіцит). У Держдумі обговорюють питання залучення дітей із 16 років до небезпечних робіт, а Татарстан уже першим оголосив, що набиратиме підлітків на оборонні заводи.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті