В Росії у школярів старших класів виникли проблеми після вимоги Путіна поповнювати робітничий клас

Російська генпрокуратура з'ясувала, що дітей після 9-го класу видавлюють у профучилища, - пишуть роспаблики.

"У кількох регіонах (зокрема, в Оренбурзькій, Челябінській областях та на Кубані) школи, всупереч закону та бажанню школярів, не пускають їх у 10-ті класи, пояснюючи це тим, що «навчання проводиться за профілями». Мовляв, беруть кращих, а критерії відбору у кожної школи свої. Наприклад, у краснодарській школі відразу 46 підліткам відмовили, тому що середній бал атестата у них був нижчим за 4,4. У Москві дев'ятикласникам ультимативно рекомендують забирати атестати та йти до коледжу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, таку ситуацію деякі експерти звʼязали з тим, що школи таким чином намагаються покращити результати ЄДІ.

У пабликах нагадується, що російський диктатор Путін раніше зажадав від уряду до 2028 десь знайти мінімум мільйон нових фахівців для промисловості (там зараз гострий дефіцит). У Держдумі обговорюють питання залучення дітей із 16 років до небезпечних робіт, а Татарстан уже першим оголосив, що набиратиме підлітків на оборонні заводи.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті