На аеродромі Бельбек у Криму пролунали вибухи, стались пожежі у районі злітної смуги і місць стоянок літаків: з'явились нові відео

Дві хвилі вибухів пролунали в районі аеродрому Бельбек під Севастополем в ніч на 15 травня. Про це повідомили місцеві пабліки, губернатор Севастополя Михайло Развожаєв та ЗМІ 15 травня.

"Основні вибухи сталися приблизно о 01:55, також, імовірно, працювало російська ПВО. Після цього протягом 15 хвилин тривали тихіші вибухи, схожі на детонацію боєприпасів. Місцеві жителі бачили заграву. Друга хвиля атаки тривала до 02:35. Вибухи було чути в Євпаторії та в Бахчисарайському районі", - сказано в повідомленні.

Моніторингова група "Кримського вітру" на супутникових знімках відзначає три вогнища пожеж на аеродромі Бельбек у районі злітної смуги і місць стоянок літаків.

У той же час Развожаєв повідомив, що російські військові "...продовжують відбивати атаку укронацистів". 

"За попередньою інформацією, сили ППО вже збили кілька ракет над акваторією та в районі аеродрому "Бельбек", - написав развожаєв о 2:33 і "попросив всіх зберігати спокій".

Міноборони РФ звітувало про "...припинення низки спроб київського режиму здійснити терористичні атаки".

"Протягом минулої ночі припинено низку спроб київського режиму здійснити терористичні атаки із застосуванням американських оперативно-тактичних ракет "Атакмс", французьких керованих авіабомб "Гаммер", американських протирадіолокаційних ракет "Харм", великокаліберних реактивних снарядів і безпілотних літальних апаратів літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації. Черговими засобами ППО десять оперативно-тактичних ракет було знищено над територією Кримського півострова, дві ПРР "Гарм", дві УАБ "Гаммер", два реактивні снаряди РСЗВ "Вільха" та дев'ять БПЛА знищено над територією Бєлгородської області, також п'ять БПЛА знищено над Курською областю та три БПЛА перехоплено над територією Брянської області", - написало відомство окупантів у Телеграм о 7:22.

На цьому фото - аеродром до прильотів ракет

Раніше повідомлялось, що паливну базу в Ростовській області РФ атакували безпілотники вранці 15 травня, а в Московській області загорілася електропідстанція військової частини ФСБ і заводу з виробництва військового обладнання.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті