В окупованому Бердянську вибухнув автомобіль, в якому перебував суддя-зрадник - ГУР

В окупованому Бердянську знайшли мертвим екссуддю Чернігівського районного суду Запорізької області Віталія Ломейка, щодо якого розслідували державну зраду. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначається, 2 жовтня вибухнув автомобіль, у якому перебував Віталій Ломейко, у мікрорайоні Лиски неподалік порту в Бердянську.

Ломейко залишився в Бердянську після окупації міста росіянами. У листопаді 2022 року Вища рада правосуддя отримала від нього заяву про звільнення за власним бажанням. Але розглянути її ВРП змогла лише у травні 2023-го.

Під час розгляду заяви зʼясувалось, що слідчі ДБР проводять розслідування за фактом можливої держзради Ломейка. Члени ВРП спробували зв’язатися з Ломейком, проте телефон судді був відключений, а відповіді на електроні листи не надійшло.

У ГУР заявляють, що суддя порушив присягу в умовах війни та свідомо й добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

«Доля Віталія Ломейка, який причетний до репресій українців в окупації та воєнних злочинів, — нагадування усім зрадникам, що прислужування катам українського народу небезпечне для здоровʼя і життя», — йдеться в повідомленні розвідників.

Як повідомлялося, в окупованому Сватовому на Луганщині підірвали авто «капітана поліції ЛНР» Усенка

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

“Ця зима встряхне і розставить все по місцях”. Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті