В окупованій Макіївці третій день горять два полігони зі сміттям: гасять цілодобово, але ліквідувати загоряння не вдається

Два полігони твердих комунальних відходів горять в окупованій Макіївці Донецької області третій день станом на ранок 5 липня. Про це повідомила окупаційна адміністрація в соцмережі 5 липня та місцеві Телеграм-канали. 

"У Макіївці сталося загоряння 2 полігонів твердих комунальних відходів, у зв'язку з чим спостерігається задимлення в повітрі. Регіональний оператор із поводження з ТКО в ДНР "Донснабкомплект" займається вирішенням проблеми", - ідеться в повідомленні.

Підкреслюється, що роботи з гасіння виконуються цілодобово, "але ліквідувати загоряння повністю поки не вдається".

Уточнюється, що задимлення в повітрі на Гвардійці в Макіївці спостерігається третій день. 

Як повідомила пресслужба окупаційної "адміністрації Ясинуватського муніципального округу", "...полігон приватний, власник на території ДНР відсутній, але водночас адміністрація та профільні відомства контролюють і ліквідують ситуацію". 

Раніше окупанти визнали, що тільки за добу пожежі знищили понад 60,4 га екосистеми на Луганщині.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті