Уряд ухвалив електронний документообіг під час проходження ВЛК

Кабінет Міністрів України затвердив порядок електронного документообігу, який спростить взаємодію між усіма суб'єктами системи, що взаємодіють з військовослужбовцями в рамках військово-лікарської комісії. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у своєму телеграм-каналі 25 серпня.

«Кабінет Міністрів України затвердив Порядок здійснення обміну медичними та іншими документами військовослужбовців між військовими частинами, закладами охорони здоров’я, територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки», - написала Ганна Маляр.

За її словами, це покращить якість медичного обслуговування військовослужбовців під час проходження ВЛК та спростить процедуру реалізації постанов ВЛК для військовослужбовців.

Також вона додала, що до сьогоднішнього часу усі документи, пов’язані з проходженням ВЛК, передавалися в паперовому вигляді, що суттєво ускладнювало зазначені процеси  та створювало додаткові навантаження і незручності для військовослужбовця.

Заступниця міністра оборони наголосила, що такий підхід звільняє військовослужбовців від ролі "кур'єра", а замість цього надає можливість швидко отримати документи.

Тепер, за словами Маляр, військові частини, центри комплектування та медичні заклади зможуть надсилати та отримувати наступні документи в електронній формі:

  • іменні списки військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров’я;
  • постанови військово-лікарської комісії у вигляді свідоцтва про хворобу або довідки ВЛК;
  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
  • виписки з медичної карти амбулаторного та стаціонарного хворого;
  • рапорти військовослужбовців про надання їм відпустки для лікування або звільнення з військової служби за станом здоров’я.
  • витяги з наказів військової частини.

«Цей крок є частиною системної роботи Уряду України щодо покращення удосконалення роботи військово-лікарських комісій», - підсумувала пані заступник.

Раніше повідомлялось, що Військові звернулися до Зеленського, щоб посилити мобілізацію.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті