Урсула фон дер Ляєн заявила про початок скринінгу законодавства України

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про початок скринінгу законодавства України та анонсувала формування переговорної рамки про членство України в ЄС. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Урсули фон дер Ляєн в Європейському парламенті.

"Ми розпочинаємо процес скринінгу та формуємо рамку переговорів. А тим часом ми також почнемо працювати над нашими реформами, нашими власними реформами", - сказала вона.

Глава Єврокомісії зазначила, що мова йде про розширення Європейського союзу до 35 країн-членів.

Вона додала, що ЄС погодився на початок переговорів з Молдовою, а Грузії надали статус кандидата на членство. Також фон дер Ляєн наголосила, що західнобалканські країни є частиною європейської спільноти.

Серця мільйонів українців сповнилися радістю та надією, коли ми оголосили про відкриття переговорів про вступ. Народ України важко боровся, щоб досягти цього не лише на полі бою. Але також через роботу демократичних інституцій", - сказала президентка Єврокомісії.

Вона підкреслила, що "ціла нація показує, як багато для них означає Європа", додавши, що пишається тим, що ЄС відповів на заклик України.

Нагадаємо, 14 грудня лідери країн Європейського союзу під час саміту схвалили відкриття переговорів щодо вступу України до блоку.

Як повідомлялося, віцепрезидентка Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова вважає, що процес вступу України в ЄС не триватиме десятиліттями, хоч і потребує певного часу.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті