Унікальна спецоперація в історії воєн: спецпризначенці СБУ збили російський вертоліт з допомогою FPV-дрона, "воєнкор" запевняє, що таким чином було збито вже три "вертушки"

Спецпризначенці СБУ збили російський вертоліт з допомогою FPV-дрона, що є унікальною спецоперацією в історії воєн. Про це повідомляють джерела Lb.ua. 

За даними джерел вчора бійці Центру спецоперацій «А» СБУ підбили російський вертоліт Мі-28 з допомогою FPV-дрону. Його вразили над Курською областю Росії.

На відео видно, що дрон СБУ влучає прямісінько в задній гвинт ворожої машини. "Воєнкор" Єгор Гузєєв запевняє, що таким чином було збито вже три "вертушки" - МІ-28, МІ-8 і КА-52

Інформацію про прорив кордону в Курській області росіяни поширили вчора, але стверджували, що нібито ФСБ атаки відбила. Але потім риторика змінилася і росіяни почали евакуйовувати людей і писати про рух військ до села Суджа і від нього уперед. Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко писав, що заяви росіян про контроль над кордоном в тій області є фейком. До вечора бої визнало російське міністерство оборони. 7 серпня у Курській області з деяких населених пунктів оголосили евакуацію. Влада заявила про "танки і українські ДРГ"Україна поки не коментує операцію в Курській області.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті