"Укроборонпром" уперше увійшов до топ-50 всесвітніх оборонних компаній

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" вперше увійшло до топ-50 всесвітніх оборонних компаній за рейтингом Defense News, посівши 49-ту сходинку. Про це повідомив  міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін у Телеграм 8 серпня.

"Сьогодні вітаю "Укроборонпром" - ми вперше увійшли до топ-50 всесвітніх оборонних компаній. Рейтинг щороку складає Defense News. І якщо минулого року Укроборонпром посідав 65 місце, то зараз перестрибнув одразу 16 сходинок", - пише Камишін. 

Він уточнив, що з сотні найбільших оборонних компаній світу саме Укроборонпром зростає найшвидше — його виручка за 2023 рік виросла на 72% до $2,2 млрд. Перші півроку 2024-го показують: темп тримаємо й у цьому році.

"Звичайно, жоден рейтинг не є нашою ціллю сьогодні, і спричинений цей бурхливий розвиток, на жаль, критичною необхідністю. Ціль усієї української оборонки одна - виробляти якомога більше зброї для Сил оборони, виробляти її якнайшвидше та максимально якісно, адаптуватися та модернізуватися щохвилини, щоб зберегти життя наших воїнів та зробити усіх росіян, які вторглися на нашу землю, хорошими росіянами. Швидко, якісно та ефективно. Втім, дивлячись на цей рейтинг, ми бачимо: після перемоги саме оборонка стане одним з найважливіших експортних напрямків нашої економіки. Саме Україна стане новим арсеналом вільного світу", - зазначив також Камишін.

Раніше повідомлялось, що додаткове фінансування спрямовано на українську ракетну програму. Відповідне рішення ухвалили на Ставці Верховного Головнокомандувача 6 серпня.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті