Український гімнаст Ілля Ковтун виборов срібло на Олімпіаді-2024

Гімнаст Ілля Ковтун завоював срібну медаль на Олімпіаді-2024 в Парижі у вправах на паралельних брусах 5 серпня. Про це пише "Суспільне. Спорт".

"Українські гімнасти Ілля Ковтун та Олег Верняєв виступили в останньому фіналі Олімпійських ігор - вправах на паралельних брусах. Ковтуну вдалося здобути "срібло" за результатами змагань", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що це перша медаль України на Олімпійських іграх у спортивній гімнастиці.

Для Ковтуна та Верняєва це був третій особистий фінал на Олімпіаді-2024. При цьому, якщо Верняєв посів восьме місце в особистому багатоборстві та став п'ятим у вправах на коні, то Ковтун двічі фінішував четвертим: і у багатоборстві, і у вільних вправах. Фінал на паралельних брусах став третім, на якому два українці були у боротьбі за медалі. Крім особистого багатоборства, два гімнасти від України також змагалися в опорному стрибку: Назар Чепурний став шостим, а Ігор Радівілов - восьмим.

У фіналі Ковтун та Верняєв боролися за медалі проти срібного призера Олімпіади-2024 у багатоборствах Чжана Бохена, а також медалістів попередньої Олімпіади у вправах на паралельних брусах Цзоу Цзиньюаня, Лукаса Даузера та Ферхата Арікана.

Раніше повідомлялось, що Ярослава Магучіх виграла в стрибках у висоту друге золото Олімпіади для України.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті