Стрибун у воду з Луганщини Середа - єдиний представник України у цьому виді спорту - прокоментував своє 8 місце

Стрибун у воду Олексій Середа з Луганської області - єдиний представник України у цьому виді спорту - посів восьме місце з сумою балів 426.90 на олімпіаді в Парижі 10 серпня. Про це повідомив Телеграм-канал Національного олімпійського комітету України та національної олімпійської збірної України 10 серпня.

"Сьогодні, 10 серпня, індивідуальними змаганнями чоловіків на вишці 10 м завершився олімпійський турнір у стрибках у воду на Іграх-2024. Єдиним представником України у цьому виді був Олексій Середа. 18-річний спортсмен припустився кількох помилок у півфіналі, який відкрив сьогоднішній змагальний день в Акватік-центрі Парижа, але завдяки добре виконаному останньому стрибку зумів піднятися з 17-го місця на 11-те і забрав передостанню путівку у фінал, за підсумками якого посів восьме місце з сумою балів 426.90", - пише НОК.

Як писав "ОстроВ", Середа свого часу здобув історичну "бронзу" для України у стрибках у воду на ЧС з водних видів спорту -

У коментарі пресслужбі НОК за підсумками Олімпіади-2024 України Олексій не став приховувати, що розчарований результатом, але відзначив, що з огляду на травму та операцію на плечі, після якої спортсмен відновлювався близько трьох місяців, він не зміг підготуватися належним чином до Ігор. І тільки в Парижі почав виконувати два стрибки для індивідуалу.

"Я взагалі почав стрибати лише за місяць до Олімпіади, - зізнався Олексій, розуміючи наскільки складно буде змагатися в Парижі, але додав, що йому все одно хотілося більшого. - Я ледве потрапив до фіналу, де з першого ж стрибка зробив не свій варіант - на 70 балів, хоча я його доволі стабільно роблю на 80. Не знаю, що пішло на так. Хоча, якщо дивитися глибше, то через травму я не виконав ті об'єми, які потрібно було. В попередніх змаганнях я відносно добре відстрибав. З такою сумою, як там, був би четвертим у фіналі. Але скажу, що той результат це було більше як диво, враховуючи обставини. Я такого не очікував, тому що на розминках так не стрибав. Бачите, що таке спорт. Три роки працюєш заради одних змагань і у підсумку все нанівець. Олімпіад в житті може бути максимум п’ять. І коли ти з однієї з них їдеш без медалі, то звичайно прикро. Особливо враховуючи, що перед тим у тебе були нагороди, а олімпійські медалісти набирають суми балів менші, ніж на чемпіонатах світу".

НОК відзначає, що стрибуни у воду заїхали в Олімпійське селище одними з перших і будуть залишати його чи не останніми. Майже три тижні провів у Парижі й Олексій Середа. Спортсмен зазначив, що атмосфера на головному старті чотириріччя йому дуже сподобалася, і медальні новини від українських представників в інших видах спорту аніяк не впливали на його концентрацію та налаштованість на заключний вид програми.

"Я взагалі не порівнюю види спорту. Якщо подивитися, то за всю історію українських стрибків води, у нас було всього дві олімпійські медалі й обидві в синхроні. І я сам об'єктивно бачу, що пробитися в трійку призерів в індивідуалі дуже важко. Тут реально потужні суперники, з якими складно змагатися. Хоча сьогодні навіть вони помилялися", - каже Середа.

Щодо найближчих планів спортсмен зазначив, що тренер дасть йому відпустку: "Три роки після Токіо я змагався і їздив на збори. Треба відпочити, насамперед не фізично, а морально. В плані реабілітації після травми, то я в принципі все вже пройшов. Мені просто необхідно закачувати руку і приводити її в тонус".

Раніше повідомлялось, що спортсмени з Луганщини змагатимуться на Олімпіаді в Парижі: футбол, спортивна гімнастика, стрибки у воду.

Раніше також повідомлялось, що в суботу честь України на Олімпіаді захищала донька захисника України: декан математичного факультету ДонНУ пішов на фронт у лютому 2022 року.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті