Українська компанія заарештувала частку "Газпрому" в нідерландській компанії через втрачені 8 ділянок у Мелітополі

Українська компанія заарештувала частку російського «Газпрому» в нідерландській компанії Wintershall Noordzee через втрачені 8 ділянок у Мелітополі. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Зазначається, що частка російського «Газпрому», яку він намагається продати, у нідерландській Wintershall Noordzee заарештована судом Гааги 15 серпня.

«Арешт накладено на забезпечення позову української УК «Славутич-інвест» (пов'язана з українською HD-group Сергія Чекальського і Бориса Шестопалова), яка намагається стягнути з держкомпанії збитки за втрачені 8 ділянок у Мелітополі. На думку позивача, компанії групи «Газпром», як alter ego РФ, несуть солідарну відповідальність за боргами РФ, включно з виплатою компенсації 15 млн доларів», - ідеться в повідомленні.

У березні цього року «Газпром» виставив на аукціон свої активи в Північному морі, плануючи продати 50-відсоткову частку в спільному підприємстві з європейською Wintershall Dea Nederland AssetHolding в компанії Wintershall Noordzee (WINZ) і 100-відсоткову частку в дочірньому підприємстві Gazprom International UK, яке володіє часткою в консорціумі з розроблення родовища Сілліманіт. 

Початкова ціна угоди була визначена в 344 млн євро. У периметр угоди також входив продаж 100% акцій компанії Gazprom UK, що володіє Gazprom UK Resources. 

Остання є власником частки в консорціумі з розробки родовища Вінгейт. Компанія WINZ володіє частками в консорціумах з розроблення родовищ Сілліманіт і Вінгейт. Завершення аукціону було заплановано на початок червня.

Як повідомлялося, з'явилися супутникові знімки руйнувань на газовимірювальній станції «Суджа». «Газпром» заявив про “звичайний режим прокачування”.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті