Україна виконала дві із семи умов для початку переговорів про вступ в ЄС - ЗМІ

Цього тижня Євросоюз представить доповідь, у якій буде визнано виконання Україною двох із семи умов для початку переговорів про членство в ЄС, а також буде відзначено досягнутий країною прогрес, незважаючи на воєнні дії. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерела в структурі Євросоюзу.

"Цього тижня в доповіді Європейського союзу буде сказано, що Україна виконала дві з семи умов для початку переговорів про членство, повідомили два джерела в ЄС, водночас виконавча влада блоку має намір наголосити на прогресі, досягнутому, незважаючи на війну, спричинену вторгненням Росії", - йдеться в повідомленні агентства.

Як зазначається, два високопоставлені чиновники ЄС, які ознайомилися з доповіддю, сказали, що Україна вже виконала два критерії. Один із чиновників стверджував, що вони стосуються судової реформи і закону про ЗМІ, і додав, що основна увага в доповіді приділяється позитивним моментам.

"Прогрес є. Доповідь буде помірно позитивною", - сказав співрозмовник, який говорив на умовах анонімності. "Йдеться не про прикрашання дійсності, а про визнання прогресу, наприклад, були видатні антикорупційні справи", - цитує слова чиновника Reuters.

Також агентство пише, що ще один представник Євросоюзу, знайомий із рекомендаціями ЄС Україні щодо верховенства закону, додав: "Стосовно реформ, то це буде наполовину повна склянка, ми б ніколи не прийняли негативного тону щодо України зараз. У реформах судової системи спостерігається певний прогрес, хоча є ще ключові реформи, які необхідно провести. Не все задовільно".

Звіт, який було названо проміжним оновленням перед більш офіційною оцінкою в жовтні, буде презентовано 27 національним посланникам ЄС у Брюсселі в середу, а потім на зустрічі міністрів у справах Європи в Стокгольмі в четвер, повідомляє Reuters.

Зазначається, що в Брюсселі висунули сім умов - зокрема щодо судової реформи та припинення корупції - для початку переговорів про вступ України в ЄС. У Києві закликали почати переговори про вступ уже цього року.

Як повідомлялося, президент Італії підтримав якнайшвидший вступ України до Європейського Союзу. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті