Україна та Японія підписали безпекову угоду – Зеленський

Україна та Японія 13 червня підписали двосторонню безпекову угоду. Про це повідомив президент Володимир Зеленський в "Х".

"Щойно на саміті G7 разом із Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою підписали безпекову угоду між нашими державами. Унікальний документ з однією із найбільш економічно й технологічно розвинутих країн світу", - повідомив він.

За його словами, впродовж 2024 року Японія надасть Україні 4,5 млрд дол. США та підтримуватиме Україну протягом усього 10-річного строку дії угоди.

"Допомога у сфері безпеки та оборони, співпраця в гуманітарній, технічній і фінансовій сферах, спільна робота заради реалізації пунктів Формули миру, санкцій проти агресора та притягнення його до відповідальності – це також закріплює підписана сьогодні угода", - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський у четвер, 13 червня, прибув в Італію на саміт Великої сімки (G7).

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті