Україна й МВФ домовилися про 5-й перегляд програми EFF на майже $16 млрд - Шмигаль

Україна й Міжнародний валютний фонд домовилися про п’ятий перегляд програми EFF на майже $15,6 млрд, - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Україна та МВФ на рівні експертів домовилися про п'ятий перегляд нашої програми EFF на 15,6 млрд доларів", - зазначив він.

За його словами, всі кількісні критерії та структурні маяки до кінця червня були виконані.

"Ці домовленості демонструють, що Україна продовжує важливі реформи, і міжнародні партнери підтримують нас на цьому шляху", - пояснив Шмигаль.

Прем'єр також наголосив, що уряд очікує затвердження цієї угоди Виконавчою радою МВФ, після чого Україна отримає $1,1 млрд.

"Це була перша місія МВФ, яка повноцінно працювала в Києві під час повномасштабного вторгнення. Вдячні команді Фонду за роботу та підтримку", - зазначив він.

За словами Шмигаля, кошти партнерів допомагають українському уряду фінансувати всі не військові видатки бюджету, що дає змогу спрямовувати українські внутрішні ресурси на обороноздатність країни.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті