Україна готує ще чотири нові безпекові угоди - Зеленський

Україна готує чотири двосторонні безпекові угоди й найближчим часом вона почне перемовини стосовно них Про це 22 липня повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

"Наша команда готує ще чотири нові безпекові угоди для України. Вже найближчим часом ми розпочнемо перемовини й маємо доволі оперативно підготувати документи до підписання. Це для нас і оборонна підтримка, це для нас і фінанси, і гуманітарна взаємодія", - сказав він.

За словами Зеленського, разом із цими чотирма угодами Україна матиме 30 безпекових документів із партнерами.

Водночас президент зауважив, що держава ставила перед свобою завдання укладати двосторонні угоди про безпеку із різними країнами, не лише із членами НАТО.

"Але всі – однаково готові допомагати нам у захисті спільних цінностей. І це буде. Хоч би що відбувалось у світі, нам потрібні свої інструменти для підтримки наших людей, для підтримки нашої держави, свої безпекові домовленості, які працюватимуть за будь-яких умов. Саме так ми і рухаємось", - наголосив він.

Нагадаємо, Україна й Румунія уклали безпекову угоду, що включає постачання Patriot. 

Як повідомлялося, Україна та Польща уклали безпекову угоду, яка передбачає можливість перехоплення російських ракет і дронів. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті