Україна готує ще чотири нові безпекові угоди - Зеленський

Україна готує чотири двосторонні безпекові угоди й найближчим часом вона почне перемовини стосовно них Про це 22 липня повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

"Наша команда готує ще чотири нові безпекові угоди для України. Вже найближчим часом ми розпочнемо перемовини й маємо доволі оперативно підготувати документи до підписання. Це для нас і оборонна підтримка, це для нас і фінанси, і гуманітарна взаємодія", - сказав він.

За словами Зеленського, разом із цими чотирма угодами Україна матиме 30 безпекових документів із партнерами.

Водночас президент зауважив, що держава ставила перед свобою завдання укладати двосторонні угоди про безпеку із різними країнами, не лише із членами НАТО.

"Але всі – однаково готові допомагати нам у захисті спільних цінностей. І це буде. Хоч би що відбувалось у світі, нам потрібні свої інструменти для підтримки наших людей, для підтримки нашої держави, свої безпекові домовленості, які працюватимуть за будь-яких умов. Саме так ми і рухаємось", - наголосив він.

Нагадаємо, Україна й Румунія уклали безпекову угоду, що включає постачання Patriot. 

Як повідомлялося, Україна та Польща уклали безпекову угоду, яка передбачає можливість перехоплення російських ракет і дронів. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті