"Україна доводить, що вміє повертати справедливість": Зеленський заслухав кілька доповідей Сирського за день щодо витискання війни на територію РФ

Президент України Володимир Зеленський протягом дня заслухав кілька доповідей Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо витискання війни на територію російських окупантів. Про це Зеленський повідомив у своєму вечірньому відеозверненні 10 серпня.

"Сьогодні кілька разів уже доповідав Головком Сирський - щодо фронту та наших дій і витискання війни на територію агресора. Я дякую кожному нашому підрозділу Сил оборони, які це забезпечують. Україна доводить, що дійсно вміє повертати справедливість і гарантує саме такий тиск, який потрібен, - тиск на агресора", - сказав Зеленський.

Він також повідомив, що ввечері 10 серпня провів підготовчу нараду про рішення, яке "...зміцнить нашу українську духовну незалежність".

"Ми маємо позбавити Москву останніх можливостей обмежувати свободу українців. І рішення для цього повинні бути на сто відсотків ефективними - дійсно працюючими. Ми їх забезпечимо", - сказав Зеленський.

Президент відзначив за цей тиждень бойові бригади, які дійсно результативно захищають нашу державу і знищують окупанта. 

"Увесь фронт ми не залишаємо без уваги. Кожен напрямок, всі точки бойових зіткнень. Сумщина, Харківщина, всі напрямки на Донеччині, зокрема найбільш жорсткі – Покровський, Торецький, Краматорський, – і південь нашої держави. Всюди є за що подякувати українським воїнам. Особливо відзначу 47-му і 110-ту окремі механізовані бригади. Це саме Покровський напрямок. Молодці, хлопці! Ще - 1-й окремий штурмовий батальйон, 35-та окрема бригада морської піхоти, 54-та окрема механізована бригада, 57-ма і 59-та окремі мотопіхотні, 77-ма окрема аеромобільна та 100-та окрема механізована бригади. Дякую всім вам! А також - спеціальні підрозділи ГУР за дії на Південному напрямку", - йдеться у звернення Президента України. 

Також він подякував партнерам - "тим, хто зробив тиждень результативним у санкціях проти Росії та осіб, що з нею повʼязані". 

Щотижня це повинно відчуватись - що санкції дійсно працюють і кожен, хто намагається їх якось обійти, отримує відповідь світу. Ми готуємо нові рішення, які обмежать російську державу. Я дякую за нові оборонні пакети для України. Є цього тижня американський пакет. Ракети для "стінгерів", снаряди для "хаймарсів", артилерія - 155-й калібр. Ми працюємо заради вчасної логістики, щоб допомога була відчутною на фронті якнайшвидше. І дуже ми очікуємо рішень щодо далекобійності - і від Сполучених Штатів, і від Великої Британії, і від Франції - сильних рішень очікуємо, які наблизять справедливий мир", - сказав також Зеленський.

Раніше з Курської області РФ повідомили про збитий російський вертоліт Ка-52.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті