Угорщина висунула умову для розблокування допомоги Україні - ЗМІ

Угорщина висунула умову для розблокування допомоги Україні. Про це повідомляє Телеграм-канал "DW Главное" з посиланням на американське видання Politico, яке посилається на анонімних європейських дипломатів.

Будапешт дав зрозуміти, що може зняти своє вето з виділення Євросоюзом Україні 50 млрд євро допомоги до 2027 року - за умови, що цю суму розіб'ють на пакети по 12,5 млрд євро, які виділятимуть раз на рік, і щоразу затверджуватимуть на засіданні Євроради.

Джерела видання скептично оцінили цю ініціативу, йдеться в матеріалі. Вони зазначили, що така схема поставить під сумнів майбутнє надання допомоги Києву і дасть змогу угорському прем'єру Віктору Орбану щороку погрожувати її блокуванням, виторговуючи таким чином преференції.

Раніше газета Financial Times писала, що ЄС готує план підтримки України в обхід вето Угорщини, якщо з нею не вдасться домовитися. Євросоюз може взяти потрібну суму в борг на ринках капіталу під гарантії країн ЄС, що не потребуватиме згоди всіх країн-членів об'єднання.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті