Учасники екстреного засідання РБ ООН не повірили Росії, яка намагалася перекласти відповідальність за удар по "Охматдиту" на Україну 

На екстреному засіданні Радбезу ООН назвали воєнним злочином Росії ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Про це пише "Німецька хвиля".

Більшість учасників екстреного засідання Ради Безпеки ООН у вівторок, 9 липня, різко засудила російський ракетний удар по Києву, під який потрапила і дитяча лікарня "Охматдит".

Постійний представник РФ при ООН Василь Небензя безуспішно намагався виправдатися, заявляючи, що "Росія не завдає ударів по цивільних об'єктах України". За його словами, метою удару по Києву був Київський завод імені Артема, а в лікарню "Охматдит" нібито влучила ракета української ППО. Жодних доказів цієї версії Небензя не навів.

Зі свого боку постійний представник України при ООН Сергій Кислиця під час виступу показав учасникам засідання фотографії, на яких видно, як російська ракета Х-101 летить у лікарню.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті