Польща закликала дозволити ЗСУ бити по аеродромах РФ

Українським воїнам необхідно дозволити використовувати західну зброю для ударів по аеродромах Росії - таким чином Україна зможе захистити дитячі лікарні. Про це за підсумками засідання Ради ЄС заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС Польщі.

Він нагадав, що міністри закордонних справ Євросоюзу вперше зібралися після російського варварського ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.

Як зазначив Сікорський, у зв'язку з цим він закликав своїх колег зняти обмеження для України на використання далекобійних ракет, щоб запобігти подібним атакам росіян у майбутньому. Це можна зробити за допомогою ударів по російських стратегічних бомбардувальниках та аеродромах.

"Я вважаю, що це, безумовно, буде самообороною, яка дозволена міжнародним правом. Захист дитячих онкологічних лікарень - це не ескалація", - наголосив глава польського МЗС.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський звернувся до партнерів із закликом дозволити знищувати російські аеродроми. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті