У ЗСУ розповіли, коли окупанти можуть розпочати штурми на Запорізькому напрямку

Російська армія наразі проводить розвідувально-пошукові дії на Запорізькому напрямку, проте через тиждень може розпочати штурми. Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин в ефірі телемарафону 9 жовтня. 

"Наразі ще росіяни не розпочали ці штурми. Але хочу сказати, що ворог зосереджує вже на передових позиціях особовий склад цих штурмових груп", - сказав він.

Речник підкреслив, що окупанти наразі здійснюють рекогносцировку, розвідувально-пошукові дії для розвідки. За його словами, РФ через тиждень може розпочати штурмові дії.

"І в недалекому майбутньому - це буде приблизно 3-5 днів, а то і до тижня, розпочне вести ці штурмові дії малими групами піхоти для того, щоб захопити певні наші позиції та покращити своє тактичне положення, змінивши на власну користь конфігурацію бойового зіткнення", - додав Волошин.

Водночас він наголосив, що українська розвідка наразі не виявила створення російських наступальних угруповань.

"Тобто зараз штурмові групи ці формуються з тих частин і з'єднань російських, які діють на цьому напрямку. Там, крім того, створюються ще такі підрозділи, які будуть проводити закріплення. Тобто штурмова група в складі невеликих груп піхоти від 5 до 10 осіб будуть здійснювати штурми, а за ними далі будуть іти групи закріплення, які будуть тримати захоплені позиції, рубежі", - пояснив речник.

Нагадаємо, раніше у Силах оборони півдня заявили, що окупанти готуються посилити штурмові дії на Запорізькому напрямку. 

 

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті