У Центрі протидії дезінформації РНБО пояснили, навіщо путін знову заговорив про переговори

Заява путіна про те, що "росія ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною", є "ширмою миру" й пасткою для того, щоб розділити українське суспільство. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко, пише Телеграм-канал відомства 5 вересня.

"Не варто плутати поняття миру й капітуляції, бо путіну потрібна саме капітуляція України. Усі розмови про Стамбул-2022 (заява путіна про те, що переговори можливі виключно на основі "узгоджених у Стамбулі параметрів".  -"ОстроВ") не повернуть зруйнований Бахмут, тому він бреше. Йому потрібна наша капітуляція. А розмови про мир - це пастки. Як і сто років тому, росія хоче розділити нас зсередини навколо різних бачень, аби ми припинили опір. На жаль, путіну досі потрібна вся Україна. Нічого спільного між термінами "мир" і "капітуляція" немає", - сказав Коваленко.

За його словами, Україні потрібен мир, але справедливий, за нормами міжнародного права, на що путін не готовий. 

Заяву путіна про те, що "росія ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною", керівник ЦПД назвав "ширмою миру". 

Раніше повідомлялось, що в питанні уникнення західних санкцій РФ покладається на кілька країн, зокрема, Індію, Сербію та Китай, й активно веде перемовини.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті