У столиці зустріли Вифлеємський вогонь: його доставлять і до Краматорська, Покровська та Ізюма

Ввечері у неділю, 10 грудня, у столичному Софійському соборі відбулася урочиста церемонія зустрічі Вифлиємського вогню, що прибув з батьківщини Ісуса Христа. Про це повідомляє Еспресо .

Аби українські діти отримали Вифлиємський вогонь, подбали представники української скаутської організації "Пласт".

"У столиці у Софії Київській щойно зустріли Вифлиємський вогонь з місця народження Ісуса Христа. В Україні традиція його поширення існує з 1988 року. Цьогоріч вогник також передають військовим, волонтерським та громадським організаціям. А разом із ним, і подарунки для захисників та захисниць. Уже зовсім скоро вогонь поширять Україною потягами Укрзалізниці", - зазначається у повідомленні.

14 нічних поїздів доставлять Вифлиємський вогонь миру на 24 вокзали країни, зокрема, до Краматорська, Покровська та Ізюма.

Перший так потяг вирушив о 19:19 з Києва до Ужгорода.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті