У США не підтверджують інформацію про нібито пошкодження системи Patriot російським ударом

Координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі не підтвердив інформацію про те, що американська система протиповітряної оборони Patriot, ймовірно, була пошкоджена в Україні внаслідок російського ракетного удару в ніч проти вівторка. Про це повідомляє "Голос Америки".

На прес-конференції у Вашингтоні Джон Кірбі сказав, що «не може підтвердити це повідомлення», але запевнив: якби установці був потрібний ремонт, США у цьому допоможуть.

«Я не можу підтвердити повідомлення про пошкодження системи Patriot в Україні. ...Я просто не можу про це говорити. Але якби були завдані пошкодження, які потрібно було б відремонтувати за межами України, ми, безумовно, посприяли б у цьому», – сказав Кірбі у розмові з журналістами у вівторок, 16 травня.

Раніше у вівторок телеканал CNN повідомив з посиланням на американського чиновника, що установка Patriot, найімовірніше, була пошкоджена, але не знищена, у результаті російського ракетного обстрілу Києва та околиць української столиці.

Інший американський чиновник сказав CNN, що, можливо, ракета потрапила в один із кількох компонентів батареї Patriot. Повна батарея Patriot має шість основних компонентів: генератори, радар, станцію управління, антени, пускову станцію та ракети-перехоплювачі.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті