У США назвали ядерну риторику Путіна безвідповідальною: «Світ думає про роззброєння»

Оновлення ядерної доктрини Росії є безвідповідальним кроком. З такою заявою виступив глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен в інтерв'ю MSNBC, - пише «Голос Америки».

Він акцентував увагу, що заяву Путіна було зроблено в момент, коли світові лідери зібралися в Нью-Йорку на Генеральну Асамблею ООН.

«Це абсолютно безвідповідально... Я думаю, що багато хто у світі, включно з Китаєм, ясно говорив про це в минулому, коли він (Путін) брязкав ядерною шаблею. Тому я б просто порадив зробити це зараз, коли весь світ зібрався... говорити про необхідність більшого роззброєння і нерозповсюдження», - заявив Блінкен.

Як повідомлялося раніше, у середу Путін попередив західні країни, що Росія може застосувати ядерну зброю, якщо по ній буде завдано удару з використанням звичайних ракет. Наразі у США і Великій Британії обговорюється питання про можливість дозволити Україні завдавати по військових об'єктах країни-агресора удари звичайними ракетами західного виробництва по цілях на російській території. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті