У росії скасували ходу "Безсмертного полку". Росіяни вже здогадалися, чому

У росії у 2023 році ходи "Безсмертного полку", яка традиційно проходила 9 травня, не буде. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на росЗМІ та організаторів акції.

У прес-службі руху розповіли, що вирішили "відійти від формату однієї вулиці та однієї площі" і запропонувати росіянам вшановувати пам'ять героїв "протягом усього дня". Раніше повідомлялося, що акцію скасовано в кількох регіонах, що межують з Україною.

У Держдумі РФ заявили, що хода скасована "з міркувань безпеки".

У повідомленні нагадується, що "Безсмертний полк" придумали томські журналісти у 2012 році. Акція на згадку про загиблих у роки Другої світової була масовою ходою з фотографіями учасників тієї війни. Після вторгнення росії в Україну творці "Безсмертного полку", які виступили проти війни, попросили не пов'язувати їх з майбутніми ходами через зміну початкового сенсу акції.

Водночас у соцмережах вже з'явилося пояснення, чому скасовано акцію: тому що його учасники можуть понести портрети російських військових, які загинули у війні в Україні, і тоді всі побачать реальні масштаби втрат армії РФ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті