У Росії хочуть порушити кримінальну справу проти Андрія Макаревича, який відмовляється визнавати себе «іноагентом»

Російські правоохоронні органи розглядають питання про порушення кримінальної справи проти Андрія Макаревича за порушення правил діяльності «іноагента». Про це пишуть російські ЗМІ.

«На сьогодні Макаревичу загрожує кримінальна справа за статтею за “ухилення від виконання обов'язків, передбачених законодавством РФ про іноземних агентів”. Це питання розглядається. У разі порушення кримінальної справи Макаревич може бути позбавлений волі на строк до двох років", - погрожують популярному музиканту російські силовики.

Крім того, вони мають намір перевірити Макаревича на екстремізм після його розмови з пранкерами Лексусом і Вованом, які зателефонували йому від імені президента України Володимира Зеленського. На відео, опублікованому пранкерами, Макаревич побажав українському президенту «все це витримати і здюжити, і всіх перемогти», і пообіцяв приїхати в Україну з концертом, якщо його покличуть. Він також відповів «напевно, напевно» на запитання про те, чи готовий він надати допомогу ЗСУ. 

Андрія Макаревича вже двічі притягували до адміністративної відповідальності за відсутність іноагентського маркування: влітку 2023 року суд його оштрафував на 50 тисяч рублів, у травні цього року - на 30 тисяч рублів. За законом за третє порушення вимог законодавства про іноагентів загрожує кримінальна відповідальність

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті