У російських депутатів держдуми заберуть закордонні паспорти

У держдумі Росії складають списки депутатів, які повинні будуть здати закордонні паспорти і отримувати дозвіл на виїзд з країни у спікера В'ячеслава Володіна. Про це, разом із проєктом постанови, пишуть росЗМІ 21 жовтня.

«Згідно з документом, закордонних паспортів позбудуться депутати, які мають або мали доступ до відомостей особливої важливості та цілком секретних відомостей. Під це визначення підходить фактично кожен депутат. У разі, якщо парламентарій не здасть паспорт, він буде анульований автоматично», - пишуть пропагандисти.

Таким чином депутатам фактично заборонять виїзд за кордон. Однак рішення все ще має ухвалити голова нижньої палати парламенту: чи забороняти виїзд із Росії депутата на конкретний термін, чи дозволяти.

Протягом трьох робочих днів депутатам повідомлять про ухвалене рішення про заборону на виїзд. Ще п'ять робочих днів дадуть на здачу закордонного паспорта в апарат Держдуми. У разі невиконання вимоги, ще через п'ять днів дума звернеться до МВС, щоб почати процес анулювання документа.

Якщо депутат вирішить скласти повноваження, заборона на виїзд не перестане працювати автоматично: його паспорт передадуть до держоргану, який його видав, до закінчення терміну дії обмеження на виїзд, встановленого Володіним.

Статті

Країна
21.10.2024
15:00

Рієлтерство зсередини. Вимушений досвід вимушеної переселенки

Ось що таке рієлтерство загалом – шахер-махер. Досі соромно від цих спогадів. Заспокоює одна обставина. У той період у мене захворів кіт, домашній улюбленець та член сім'ї.
Донбас
20.10.2024
18:24

Воювати в Україну приїжджають злочинці, жебраки та душевнохворі. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу захлинаючись від захвату цитували чергові заяви Путіна. Кожна з них сама по собі виглядала цілком серйозно, але під час спроби скласти їх у єдину картинку чітко було видно відсутність логіки в оратора та...
Луганськ
19.10.2024
12:35

Сука-любов. Луганський щоденник

Таких подружок-розлученок, як вона – у кожній гарячій точці. Дешевше, ніж платити повіям. Винайняв квартиру, наобіцяв всякого, подарував щось, зробив широкий жест. Жінка далі вигадає сама. Їй потрібні легенди, віра у щось, а йому випити і секс.
Всі статті