У російських депутатів держдуми заберуть закордонні паспорти

У держдумі Росії складають списки депутатів, які повинні будуть здати закордонні паспорти і отримувати дозвіл на виїзд з країни у спікера В'ячеслава Володіна. Про це, разом із проєктом постанови, пишуть росЗМІ 21 жовтня.

«Згідно з документом, закордонних паспортів позбудуться депутати, які мають або мали доступ до відомостей особливої важливості та цілком секретних відомостей. Під це визначення підходить фактично кожен депутат. У разі, якщо парламентарій не здасть паспорт, він буде анульований автоматично», - пишуть пропагандисти.

Таким чином депутатам фактично заборонять виїзд за кордон. Однак рішення все ще має ухвалити голова нижньої палати парламенту: чи забороняти виїзд із Росії депутата на конкретний термін, чи дозволяти.

Протягом трьох робочих днів депутатам повідомлять про ухвалене рішення про заборону на виїзд. Ще п'ять робочих днів дадуть на здачу закордонного паспорта в апарат Держдуми. У разі невиконання вимоги, ще через п'ять днів дума звернеться до МВС, щоб почати процес анулювання документа.

Якщо депутат вирішить скласти повноваження, заборона на виїзд не перестане працювати автоматично: його паспорт передадуть до держоргану, який його видав, до закінчення терміну дії обмеження на виїзд, встановленого Володіним.

Статті

Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Донецьк
24.10.2024
17:00

Як ізраїльський песик Хібукі допомагає дітям з Донеччини переживати війну

Терапія полягає в тому, що дитина переносить на іграшку свої переживання і страхи та, говорячи від імені собачки, насправді проживає власний досвід, не замикається на своїй психотравмі, розповідає про власні переживання та почуття.
Країна
24.10.2024
09:00

Українські банки: війна, а прибутковість зростає

Цього року динаміка у банків справді вражає. Вже за підсумками І півріччя вони отримали рекордний прибуток – 79 млрд грн, на 16,8% більше за минулорічний показник.
Всі статті