У РФ жінок вербують у загони снайперів та операторів дронів - росЗМІ

Приватна військова компанія "Редут", підконтрольна Міністерству оборони РФ, оголосила набір жінок на бойові спеціальності до добровольчого батальйону "Борз" для участі у війні проти України. Про це повідомляє видання "Важные истории", яке виявило відповідне оголошення у російській соціальній мережі ВКонтакте.

Потенційним найманкам пропонують контракт на пів року із зарплатою від 220 тисяч рублів (це близько 2200 доларів). Якщо у кандидаток немає навичок поводження зі зброєю, їм обіцяють місяць підготовки та навчання в окупованому Донецьку. За поранення на фронті належить виплата від одного до трьох мільйонів рублів, за смерть – пʼять мільйонів рублів. Після закінчення контракту надається статус ветерана бойових дій.

Журналістки під виглядом кандидаток на вакансію зателефонували до рекрутера батальйону із позивним Веста.

"У нас спочатку не було жінок, були лише чоловіки. Зараз ми вирішили спробувати запровадити жіночий снайперський загін та жіночий загін БПЛА, бо жінки також можуть. Моє завдання як командира загону – довести, що жінки створені не лише для супів та дітей", – розповіла вона.

Як зʼясували "Важные истории", публічно про свою участь у "Борз" заявили дві дівчини – Юлія Шеремет із Донецька (позивний Демон) та Наталія Ніконорова з Уралу (Валькірія). Перша розповіла, що навчається на оператора БПЛА та на снайпера, друга є санінструкторкою. Також з ними на одному з відео є дівчина в масці, яка, за її словами, родом із Башкирії. Видання ідентифікувало її як 23-річну Карину Камбарову. Вона воює в підрозділі разом із чоловіком Антоном Борисовим.

Батальйоном "Борз" командує уродженець української Волновахи Дмитро Зіпір із позивним Борз, якого спецслужби України пов'язують із так званим "міністерством держбезпеки» угруповання "ДНР". Спочатку назву "Борз" (у перекладі з чеченської – вовк) мав полк спецпризначення Ічкерії під командуванням Руслана Гелаєва, який воював проти російських військ під час воєн у Чечні.

Нагадаємо, у британській розвідці назвали ПВК, яка замінила "Вагнер" і вербує в РФ "добровольців". 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті