У РФ справу проти Шойгу все ще не знято з порядку денного Кремля - джерела

Через п'ять місяців після відставки з посади міністра оборони і призначення секретарем Радбезу Сергій Шойгу досі не вийшов з опали в Путіна і перебуває в хиткому становищі. Про це пише The Moscow Times, посилаючись на п'ять обізнаних співрозмовників у російській владі. 

Зазначається, що слідчі продовжують заводити нові справи стосовно високопоставлених співробітників Міноборони.

«Заарештовано цілий розсип генералів, і під великим ризиком перебуває тісно пов'язаний із Шойгу клан Воробйових. Щодо кількох високопоставлених чиновників уряду Московської області, губернатором якої є Андрій Воробйов, заведено кримінальні справи про хабарі», - нагадує видання.

«Усі це бачать і всі розуміють, що Сергій Кужугетович покараний», - сказав The Moscow Times чиновник російського уряду з військовим бекграундом. Три джерела The Moscow Times, знайомі особисто з Шойгу і Путіним, сказали, що у російського президента накопичилося велике невдоволення колишнім міністром оборони.

«Провал перших днів війни, «Київ за чотири дні», бардак в армії, відсутність нормального зв'язку, брак обмундирування. Скандал із Пригожиним, який витягнув брудну білизну армії. Усе, що відбувалося, - це приниження. Путін такі приниження не прощає», - пояснив співрозмовник The Moscow Times, який багато років працює в уряді.

Новим ударом для Шойгу стало те, що його давнього соратника Руслана Цалікова не затвердили сенатором від Туви на першому засіданні хуралу республіки. За словами джерел The Moscow Times, Шойгу хотів забрати Цалікова в Радбез, а потім через Кремль домовився, що той стане сенатором. Але в справу втрутилися противники Шойгу.

«Шойгу навряд чи може почуватися в цілковитій безпеці. І він, наскільки мені відомо, сильно переживає. Поки його не чіпають, але що буде далі, ніхто прогнозувати не береться. Не здивуюся, якщо може дійти і до арешту», - каже чинний російський чиновник, знайомий із колишнім міністром оборони.

Як повідомлялося, російський диктатор Путін виключив колишнього міністра оборони Сергія Шойгу з ради з розвитку фізичної культури і спорту при президенті РФ.

Статті

Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Всі статті