У РФ прокуратура вимагає знищити книгу Григорія Остера «Вредные советы» через те, що там «страх, жах і паніка»

  Красноярська прокуратура РФ зажадала знищити книгу «Вредные советы» Григорія Остера через те, що вона сіє «страх, жах і паніку» і популяризує «антигромадські дії». Про це пишуть російські ЗМІ.

Прокуратура Красноярського краю зажадала «розглянути питання» про вилучення з продажу книги Григорія Остера «Вредные советы». Книгу треба знищити, а «винних» у її поширенні - покарати, вважає прокуратура. Підстави такого рішення такі - у книжці нібито є «описи жорстокості, фізичного та психологічного насильства, антигромадські дії, що викликають у дітей страх, жах або паніку... у вигляді зображення, що принижує людську гідність». 

Після того, як рішення красноярських прокурорів викликало бурхливе обговорення у ЗМІ, з'явилася інформація, що у силовиків немає претензій до тексту «Вредных советов» або їхнього автора. Видання нібито вимагали прибрати з продажу через занадто жорстокі ілюстрації. Єдиний примірник книжки, який знайшли в магазині під час прокурорської перевірки, було вилучено з продажу. 

«Вредные советы» Остера - збірка іронічних віршів для дітей, що показує, що може трапитися в разі їхнього непослуху. У вісімдесяті роки їх публікували в різних журналах, а перша збірка вийшла 1990 року, після чого книгу неодноразово перевидавали.

Вибране з «Вредных советов»

Не бойся выглядеть глупее,

Чем кажешься на первый взгляд,

И смело задавай вопросы

Про непонятные слова,

Которые услышать можно

От образованных людей,

Когда нечаянно при встрече

Им заезжаешь локтем в глаз.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті