У прифронтовому Оріховому Запорізької області лишилось 900 мешканців, дехто на постійній основі проживає в Пунктах незламності

В місті Оріхів Пологівського району Запорізької області лишилось 900 мешканців. Про це з посиланням на начальника Оріхівської міської військової адміністрації Миколу Вініченка повідомило видання "Перший Запорізький" 22 вересня.

"На сьогодні в громаді залишається 1312 людей. За словами посадовця, 900 людей мешкають в самому Оріхові, інші люди в трьох прифронтових селах", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що ще три села громади перебувають в окупації.

До повномасштабного російського вторгнення в Оріхові мешкало понад 14 тисяч людей.

За словами Вініченка, переважна більшість людей, що залишилась, старше 60 років.

"Ми постійно ведемо розмови з місцевими мешканцями стосовно евакуації до Запоріжжя. В нас є свої автомобілі, на яких можемо вивезти людей з речами. Але, ті хто хотів виїхати, вже виїхав. Інші люди не хочуть виїжджати", - цитуються в повідомленні слова Вініченка.

Він зауважива, що мешканці прифронтової громади виживають за рахунок гуманітарної допомоги. Їсти готують на дровах, буржуйках, які влітку встановлюють на вулиці чи маленьких газових печах, які видали людям в рамках міжнародної гуманітарної допомоги. 

"Посадовець зазначив, що вони співпрацюють з багатьма благодійними фондами, аби забезпечити людей всім необхідним", - пише "Перший Запорізький".

Зазначається, що на даний час з дев’яти пунктів незламності в місті залишалось п’ять. За словами очільника МВА, їх вистачає. 

"В трьох пунктах люди проживають на постійній основі. В них облаштовано все для потреб людей. Необхідні ліки люди отримують у пункті незламності, де працює місцевий лікар", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що з прифронтової Балки Журавки Луганщини евакуювали ще одну людину, тепер на підконтрольній Україні території області лишається 19 мешканців.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті