З Балки Журавки евакуювали ще одну людину, тепер на підконтрольній Україні території Луганщини лишається 19 мешканців

Ще одну людину евакуювали з села Балка Журавка (до перейменування Невське) Луганської області 22 вересня, тепер на підконтрольній Україні території Луганщини лишається 19 мешканців. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 23 вересня.

"До глибокої ночі ворог п’ять разів атакував в районах Білогорівки, Макіївки та Балки Журавки, де наші військові тримають оборону. Евакуація звідти ускладнюється щодня. Втім, вчора співробітникам Красноріченської СВА вдалося врятувати і доправити на Донеччину, куди раніше переїхала його родина, 52-річного жителя Балки Журавки", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що росіяни штурмували позиції ЗСУ поблизу Стельмахівки. Із реактивних систем залпового вогню вони обстріляли Балку Журавку. З артилерії, безпілотників - Балку Журавку, Макіївку.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти відкривали вогонь в районі деокупованих сіл Луганщини 130 разів за добу.

Раніше також "ОстроВ" писав про будні вільної Луганщини: хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті