У Празі відбувся фестиваль української кухні, культури та творчості "Ukrainian Culture festival"

У Празі в неділю відбувся фестиваль української кухні, культури та творчості під назвою «Ukrainian Culture festival». Про це повідомляє Укрінформ.

Захід проходив на території мультифункціонального майданчика Cross Club, який було поділено на три зони - музичну, творчу та гастрономічну.

Відвідувачі могли було побалувати себе смаколиками, які приготували ресторани української кухні в чеській столиці, а також скуштувати львівські наливки; придбати прикраси, сувеніри, одяг з національними мотивами та аксесуари ручної роботи від молодих українських дизайнерів, картини та інші вироби мистецтва, книжки українських видавництв тощо.

На дітей чекали різноманітні розваги, як-от школа арифметики.

Співаки виконували улюблені пісні, ді-джеї організували барвисту музичну програму.

«Це наш перший фестиваль, але вже зрозуміло, що не останній», - розповіла Укрінформу співорганізаторка Фестивалю української культури Анастасія.

Вона зазначила, що прийшло дуже багато людей, зокрема українці, чехи, американці, французи.

«Вони хочуть більше знати про нашу культуру, гастрономію, про наших митців. Цей захід ще більше об’єднає українців і чехів», - переконана Анастасія.

Зібрані під час заходу гроші будуть частково використані на комплектування чергового гуманітарного вантажу в Україну.

 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті