У Повітряних силах ЗСУ підтвердили загибель льотчика, якого The Wall Street Journal вважає пілотом збитого в Україні F-16

Командування повітряних сил ЗСУ повідомило про загибель військового льотчика Олексія Меся, якого The Wall Street Journal вважає пілотом збитого в Україні F-16. Про це йдеться в повідомленні ПС ЗСУ. 

«Захищаючи нашу країну, загинув льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України Олексій Месь. Він героїчно провів свій останній бій у небі. Двадцять шостого серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного комбінованого удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА. Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя», - зазначається в ньому.

Раніше The Wall Street Journal написав про можливу катастрофу одного з шести переданих Україні винищувачів F-16. Ім'я Олексія Меся згадувалося в контексті, що він проходив навчання США на літаках і був лобістом передачі цієї техніки захисникам України.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті